educație medicală
ilustrație Dreamstime

Într-un ocean al materialelor scrise de persoane fără vreo competență în medicină, a apărut un val. Nu e vreun tsunami, dar e mai bine așa decât deloc.

Acest val e creat de medici care își rup din timpul și energia lor pentru a face o educație medicală veritabilă, atât de necesară în timpurile noastre șubrede și animate de nonsensuri.

Apasă like pentru sfaturi gratuite

Medicii aceștia, oricât de obosiți ar fi și oricâte apăsări ar avea, au înțeles că trebuie să se ridice, să ia măsuri, să facă ceva concret și deosebit de util. Munca lor le aduce bucurii nemăsurate și reprezintă o scânteie puternică în întunericul pseudoștiinței promovate pretutindeni.

Nu cred că cei ce gustă povești utopice și visuri deșarte unse pe pâine fără gluten se vor converti vreodată și vor renunța la sursele lor. Există conspiraționiști, antivacciniști, adepți ai energiilor și apucatului îngerilor de aripi, iar acești vor rămâne în crezul lor, știința neputând a-i atrage. Se vor trata după ureche, vor refuza vaccinuri, vor da bani pe aparate care alcalinizează apa, vor înghiți pumni de suplimente, vor participa la conferințe și adunături fără noimă. Ei sunt oceanul, din păcate, să nu credeți că aceștia sunt puțini.

Valurile frumoase din acest ocean sunt date de oameni buni care stau pe lângă medici și vor informații genuine.

Îl avem pe domnul Conferențiar dr. Mihai Craiu care se ocupă de Spitalul Virtual pentru Copii, lămurind aspecte atât sensibile din pediatrie.

O avem pe dr. Simona Tivadar care povestește cu umor și înțelepciune întâmplări ce țin sau converg spre nutriție.

O avem pe dr. Otilia Țigănaș, al cărei blog spumos și doldora de informații utile ne umple de speranță și voie bună.

Îl avem pe dr. Vlad Mixich, care chiar dacă a renunțat la psihiatrie, s-a zbătut în ultimii ani pentru a rezolva probleme importante din sistem, pentru educația onestă, pentru monitorizarea unor procese și indicatori din sănătate.

O avem pe doamna Conferențiar dr. Ruxandra Jurcuț, deosebit de activă în mediul didactic și care își dorește schimbări atât de necesare într-un sistem care, printre altele, nu dă șanse la inimi noi celor cu boli genetice rare.

Doctorul Dan Grigorescu spune cu directitudine ce anume e greșit în sănătate și cum putem repara lucrurile coerent și cu bun simț.

Mai sunt câțiva. Mi-aș dori să apară tot mai mulți. În naivitatea mea, visez că oamenii îi vor citi doar pe acești medici, dar acestea sunt fantasme. Măcar câteva milioane dacă își îndreaptă ochii, mintea și inima către ei, e enorm. Apoi, aceștia să forțeze cumva schimbări în jurul lor, poate-poate vom stârpi flagelul rău al informațiilor care vin din surse absconse și distrug vieți. Va fi tare greu.

Pentru asta am și făcut #leapșadesănătate. Pentru ca oamenii să dea mai departe materialele muncite, scrise de medici, acești medici minunați care își sacrifică multe compartimente pentru a face, printre altele, o educație corectă, a bunului simț, având la bază adevărul stiințific.

Un material de dr. Vasi Rădulescu, fondator #leapșadesănătate

Educație medicală gratuită

Abonează-te la noul newsletter de educație medicală. Vei primi un email, o dată pe săptămână, cu articole, sfaturi, recomandări, toate scrise cu grijă de dr. Vasi Rădulescu. Totul este gratuit.

Mulțumesc pentru interes!

Something went wrong.

Dacă apreciezi munca noastră și vrei să ne ajuți să facem în continuare educație pentru sănătate, îți recomandăm:
Proiectul #leapșadesănătate realizează o veritabilă educație medicală și funcționează fără reclame sau alte finanțări. Dacă apreciezi munca noastră dificilă de a oferi mereu informații de calitate, ne poți susține cumpărând cărțile scrise de Dr. Vasi Rădulescu, fondatorul proiectului. Mulțumim mult.

vezi ofertele ⇨