industria farma
ilustrație Dreamstime

Când eram mic, mi-au făcut absolut toate vaccinurile. Mai târziu, mi s-au administrat și rapelurile pentru virusul hepatitic B. Ele au fost realizate de către industria farma.

Ai până la 80% reducere la cărțile scrise de dr. Vasi Rădulescu. Profită acum.

descoperă ofertele ⇨

La vârsta de șapte ani, am făcut o alergie urâtă și am primit doze mari de cortizonic, produs tot de către industria farma. Într-o seară, chiar de sărbătorile de iarnă, am avut halucinații din cauza unui episod de febră înaltă. Erau de tip auditiv și auzeam pe cineva cântând la pian, în plină noapte. Mi-au scăzut febra cu paracetamol și algocalmin.

În anul doi de facultate, m-am operat de urgență, cu anestezie generală. Toate acele anestezice au fost inventate de către industria farma. N-am simțit nimic, evident, iar postoperator am primit calmante, descoperite, ei bine, tot de industria farma.

În anul trei de rezidențiat am făcut o pneumonie dreaptă urâtă și colegii au pompat două antibiotice puternice în mine. M-am făcut bine într-o săptămână. Tot industria farma le-a scos.

Acum, ca medic, apelez la câte o aspirină, un paracetamol, un ibuprofen la strictă nevoie. Nu fac abuz de pastile, dar sunt profund recunoscător că ele există. Fără aceste substanțe, eram probabil mort. Și sunt convins că e cazul multora dintre voi.

În realitate, sunt dator vândut industriei farma.

Ultimul secol a însemnat progrese fabuloase și suntem aici, în mare parte, datorită medicinei și industriei farma. Trăim mai mult și mai bine. Conspirațiile, curentele antivacciniste și alte utopii n-ar trebui să-și găsească locul – sunt forma cea mai înaltă a ipocriziei și ignoranței umane.

 

Un editorial de dr. Vasi Rădulescu, fondator #leapșadesănătate

Mesaj importantSunt ultimele ore cu prețuri mici la cărți. Mai mult, folosind codul RDG10%, ai încă o extrareducere sănătoasă. Profită!

profită acum ⇨