industria farma
ilustrație Dreamstime

Când eram mic, mi-au făcut absolut toate vaccinurile. Mai târziu, mi s-au administrat și rapelurile pentru virusul hepatitic B. Ele au fost realizate de către industria farma.

La vârsta de șapte ani, am făcut o alergie urâtă și am primit doze mari de cortizonic, produs tot de către industria farma. Într-o seară, chiar de sărbătorile de iarnă, am avut halucinații din cauza unui episod de febră înaltă. Erau de tip auditiv și auzeam pe cineva cântând la pian, în plină noapte. Mi-au scăzut febra cu paracetamol și algocalmin.

În anul doi de facultate, m-am operat de urgență, cu anestezie generală. Toate acele anestezice au fost inventate de către industria farma. N-am simțit nimic, evident, iar postoperator am primit calmante, descoperite, ei bine, tot de industria farma.

În anul trei de rezidențiat am făcut o pneumonie dreaptă urâtă și colegii au pompat două antibiotice puternice în mine. M-am făcut bine într-o săptămână. Tot industria farma le-a scos.

Acum, ca medic, apelez la câte o aspirină, un paracetamol, un ibuprofen la strictă nevoie. Nu fac abuz de pastile, dar sunt profund recunoscător că ele există. Fără aceste substanțe, eram probabil mort. Și sunt convins că e cazul multora dintre voi.

În realitate, sunt dator vândut industriei farma.

Ultimul secol a însemnat progrese fabuloase și suntem aici, în mare parte, datorită medicinei și industriei farma. Trăim mai mult și mai bine. Conspirațiile, curentele antivacciniste și alte utopii n-ar trebui să-și găsească locul – sunt forma cea mai înaltă a ipocriziei și ignoranței umane.

 

Un editorial de dr. Vasi Rădulescu, fondator #leapșadesănătate

Cum ne poți susțineVasi Rădulescu este fondatorul proiectului #leapșadesănătate. Scrie de ani buni despre părțile bune sau mai puțin bune ale sistemului medical românesc și a fost ales Cel mai bun medic comunicator la premiile COPAC 2018. Prima sa carte, Dragă inimă, conține și povești din spital. Îi place să creadă că oamenii ar trăi puțin mai bine și ar înțelege multe lucruri despre viață, citind această carte.

Dacă apreciezi munca noastră de a realiza o educație medicală veritabilă, ne poți susține cu o sumă modestă în fiecare lună, folosind platforma Patreon. Pentru noi va conta enorm. Mulțumim.

devino patron ⇒