Țara vracilor.
imagine Dreamstime

În ultimele decenii s-a petrecut ceva înfiorător: proliferarea vracilor. Unul și-a adus un laser rusesc și tratează cu el orice boală, de la diabet de tip I la cancer de prostată. Alții au aparate numite „spiriduși” cu care reglează nu știu ce unde sau energii. Sunt unii care țin conferințe despre apucatul îngerilor de aripi. Unii amestecă plante cu palavre goale și vrăjesc mii de oameni. Alții fac biorezonanțe sau terapii quantum împrumutate de la marțieni.

N-au tratat pe nimeni, niciodată. Au făcut averi uriașe. Merg cu mașini scumpe între cabinete și viloaie, iar la fiecare cabinet au programări până-n noiembrie anul viitor.

Nimeni nu intră în ei. Nimeni nu-i controlează. Nimeni nu le interzice să practice asemenea fantasmagorii. „Pacienții” îi îndrăgesc, pentru că le promit vindecări miraculoase și mintea umană se lasă ușor sedusă de povești frumoase, cu rezultate certe, fără reacții adverse.

Dacă fiecare, noi ca medici adevărați și mai ales voi, ca oameni informați care ar trebui să îmbrățișeze logica, nu vom lua măsuri, vom deveni o țară de vraci, cu evoluții dezastruoase în domeniul sănătății.

Nu mergeți la asemenea personaje! Apelați mereu la medici buni, cu pregătiri serioase!

 

Un îndemn simplu de dr. Vasi Rădulescu, fondator #leapșadesănătate 

Cum ne poți susțineVasi Rădulescu este fondatorul proiectului #leapșadesănătate. Scrie de ani buni despre părțile bune sau mai puțin bune ale sistemului medical românesc și a fost ales Cel mai bun medic comunicator la premiile COPAC 2018.

Dacă apreciezi munca noastră de a realiza o educație medicală veritabilă, ne poți susține cu o sumă modestă în fiecare lună, folosind platforma Patreon. Pentru noi va conta enorm. Mulțumim.

devino patron ⇒